Oldenzaalse sopraan wil songfestivalwinnares Getty Kaspers wel zangles geven

Songfestivalwinnares Getty Kaspers deed gisteren in de speciale songfestivaluitzending van Jeroen Pauw een spontane oproep. "Ik heb een hele goede zangleraar nodig bij Markelo in de buurt". Nou...die zangleraar lijkt zich te hebben gemeld. De Oldenzaalse sopraan Claudia Patacca wil Kaspers graag klaarstomen voor een optreden op het songfestival volgend jaar.

Het is een goed gebruik om oud-winnaars en deelnemers aan het songfestival een optreden te laten verzorgen. Voor de in Markelo wonende Getty Kaspers, winnares van 1975, zorgt dat voor de nodige problemen, legde ze aan de tafel van Pauw uit. Ze zingt namelijk al jaren niet meer.

"Mijn stem was ik kwijt en het ging niet meer zoals ik het wilde. Dus ik ben gestopt ... Ik zou weer zanglessen moeten nemen. Ik heb heel lang niet meer gezongen. Je stembanden zijn spieren".

Proefles

De Oldenzaalse Claudia Patacca zag de oproep van Kaspers en stuurde haar via Facebook een berichtje. Ze zou haar graag een proefles willen aanbieden. "Ik ben hoofdvakdocent klassieke zang aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle dus ik heb de nodige ervaring. En Oldenzaal en Markelo is qua afstand ook wel te overzien."

Claudia Patacca uit Oldenzaal wil Getty Kaspers wel zangles geven (Foto: Claudia Patacca / your style)
Claudia Patacca uit Oldenzaal wil Getty Kaspers wel zangles geven (Foto: Claudia Patacca / your style)

Het enige wat Patacca eist van Kaspers is volledige toewijding: "Het is net als trainen voor de marathon. Met drie zanglesjes ga je er niet komen. Ze zal elke dag stemoefeningen moeten doen. Daarnaast zal ik aandacht besteden aan ademhalingstechnieken. Daar kun je al heel ver mee komen."

Kaspers reageert dat ze gaat graag uitdaging aangaat.  "Ik heb niets te verliezen, alleen te winnen". De eerste proefles is inmiddels geboekt!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: