FC Twente legt doelman Joël Drommel tot 2021 vast

Joël Drommel staat ook de komende twee jaar onder de lat bij FC Twente. De doelman zou transfervrij zijn vanaf 1 juni, maar gaat vanmiddag een nieuw contract voor twee jaar tekenen.

Drommel groeide dit seizoen uit tot steunpilaar van de Enschedese club en had een belangrijke rol in het pakken van de titel in de Keuken Kampioen Divisie en is er komend seizoen in de eredivisie dus ook bij. Hij speelde 36 wedstrijden. Een jaar eerder in de eredivisie stond hij 18 keer onder de lat.

Ontwikkeling

"FC Twente is een fantastische club en ik ben blij dat ik hier in De Grolsch Veste blijf spelen", aldus Drommel. "We hebben een paar moeilijke seizoenen gehad bij de club en het was prachtig om afgelopen seizoen met de supporters kampioen te worden en zo terug te keren in de Eredivisie. Ik wil weer met FC Twente in de Eredivisie spelen en me hier verder ontwikkelen. Hoe gek het ook klinkt: misschien is een seizoen Keuken Kampioen Divisie ook wel goed voor me geweest. Een stapje terug, om er twee vooruit te kunnen doen. Ik ben als keeper natuurlijk nog volop in ontwikkeling."

Belangrijk signaal

Technisch directeur Ted van Leeuwen: "Joël Drommel heeft een geweldig seizoen achter de rug. Zijn bijdrage aan de titel is enorm geweest. Met zijn contractverlenging geeft Joël een belangrijk signaal af. Ondanks zijn transfervrije status heeft hij voor een verlenging bij FC Twente gekozen. Dat betekent dat hij een sportieve keuze maakt, geen financiële. Joël maakt met die keuze duidelijk dat hij kiest voor FC Twente, de trainers en de nieuwe aanpak. De technische staf is geweldig blij met zijn beslissing en die stemming is er ook bij de spelers."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: