nieuws

Til Ebberink uit Enschede wordt vandaag 110 jaar en is de oudste inwoner van Overijssel

Feest in verzorgingshuis De Posten in Enschede. Til Ebberink is vandaag 110 geworden. Ze is daarmee de oudste inwoner van Overijssel.
De jarige jet werd vanmorgen rond 10.00 uur door zoon Jan in haar rolstoel het restaurant van De Posten binnengereden. Daar zat al een groot aantal bewoners en medewerkers aan de koffie en werd uiteraard het 'Lang zal ze leven...' ingezet.

Gebakjes

Het seniorenorkest van muziekvereniging Crescendo uit Buurse was naar Enschede gekomen voor de muzikale ondersteuning. De familie had ervoor gezorgd dat er lekkere gebakjes voor iedereen waren.
"Gewoon alles zoveel mogelijk volgen", was de uitleg van de jarige. "Krant lezen, bij mensen langs als het kan, bridge spelen. Zo moeilijk is het niet."

'Borreltje op z'n tijd'

Ze liet het feestelijke programma over zich heen komen. "Ik zie wel wat er allemaal gebeurt. Dit had ik in ieder geval niet verwacht." De 71-jarige zoon Jan heeft wel een verklaring voor de hoge leeftijd. "Een borreltje op z'n tijd. Dat hoor je altijd van 100-plussers", lacht hij.
Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede maakt de feestvreugde compleet door vanmiddag bij de oudste van Overijssel op bezoek te gaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.