nieuws

Somaliër moet de cel in voor mishandeling met bierflesje in Hengelo

Somaliër moet cel in voor mishandeling met bierflesje in Hengelo
Somaliër moet cel in voor mishandeling met bierflesje in Hengelo © Getty Images / tzahiV
Een Somaliër (21) is veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De man sloeg afgelopen januari een bierfles kapot op het hoofd van een jongeman in Hengelo. Hij moet in totaal 2.950 euro schadevergoeding betalen.
De jongen hield littekens en gebitsschade over aan de mishandeling. Hij was niet het enige slachtoffer. Een omstander die hem te hulp schoot, werd in zijn gezicht geslagen door de Somaliër. 

Hepatitis B

Beide slachtoffers verkeerden weken in onzekerheid toen bleek dat de dader besmet was met hepatitis B. Ze moesten meerdere keren naar de dokter voor injecties. 

Twee weken geleden verklaarde de man dat hij stevig had gedronken op de avond van het incident en daarom niet meer weet wat er gebeurde. Hij ontkende niet, daarvoor waren de camerabeelden die hem op het politiebureau werden getoond te duidelijk. 

De verblijfsvergunning van de Somaliër is verlopen en de kans is groot dat hij Nederland moet verlaten. Zolang dat niet gebeurt, moet de reclassering de man helpen om te voorkomen dat hij opnieuw strafbare feiten pleegt. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.