eSporter Bryan Hessing van Heracles Almelo grijpt naast landstitel

eSporter Bryan Hessing van Heracles Almelo is er vanmiddag niet in geslaagd om Nederlands Kampioen FIFA 19 te worden. Hij nam het in de finale in Amsterdam op tegen Dani Visser van De Graafschap. Hessing verloor de eerste wedstrijd op de PlayStation, revancheerde zich in het tweede duel op de Xbox, maar legde het af in de beslissende derde confrontatie.

De eDivisie is een soort Eredivisie, maar dan voor spelers van de FIFA-spellen. Alle achttien eredivisieclubs worden vertegenwoordigd door een eSporter. Bij Heracles Almelo is dat Bryan Hessing, die een fulltime dienstverband bij de club heeft.

De eerste wedstrijd tussen beide eSporters werd gespeeld op de PlayStation, de favoriete console van de pas 17-jarige Dani Visser. Dankzij een rake kopbal van Neymar ging de eerste overwinning naar De Graafschap (0-1).

Voorsprong verspeeld
In de tweede ontmoeting leek Bryan Hessing de schade eenvoudig te repareren. Dankzij treffers van onder meer Kylian Mbappé en Cristiano Ronaldo liep Heracles uit naar een 0-3 voorsprong. De Graafschap knokte zich echter terug tot 2-3, waardoor er een beslissende derde wedstrijd aan te pas moest komen.

Daarin werd gespeeld op de Xbox, de favoriet console van Hessing, volgens het Golden Goal-principe. Wie het eerst zou scoren, zou de landstitel winnen. Binnen een paar minuten was het al raak voor De Graafschap, waarna Dani Visser de schaal in ontvangst mocht nemen.

PlayStation en Xbox
De eSporters speelden in de eerste seizoenshelft tegen elkaar op de PlayStation en na de winter barstte de strijd los op de Xbox. Vorige maand won Hessing de eDivisie op de Xbox. Dani Visser won al eerder de competitie op de PlayStation.

Hessing vertrok vanmorgen met twintig fans vanaf het Polman Stadion in de spelersbus van Heracles. De fans mochten plaatsnemen op een eretribune in de studio van Fox in Amsterdam, waar Bryan de strijd om het landskampioenschap speelde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: