nieuws

Met de bibbers in de benen op weg naar hét Deventer podium

Ze zijn gepokt en gemazeld door het leven, de Deventer senioren, die vanavond op de planken van de Deventer Schouwburg staan. Maar toch zijn er de zenuwen.
Plankenkoorts hebben ze, want zo vaak staan ze niet op een groot podium. Onder leiding van regisseur Luisella Lai zijn de ouderen klaargestoomd voor zogenoemd documentaire-theater.

Hartkloppingen

Luisella Lai: "De mensen die spelen hebben het nodige meegemaakt in het leven. Aan de hand van schrijfopdrachten zijn daar verhalen uitgekomen. Een aantal heb ik uitgekozen om theatraal te maken."
Het verhaal van Mieke bijvoorbeeld, zal vanavond in de schouwburg te horen en te zien zijn. Tenminste als de zenuwen haar niet te veel worden. "Hartkloppingen en hoofdpijn", zegt ze daarover. "Maar we doen het met elkaar en we kunnen improviseren, dus het zal wel goed komen."
Ze zal het publiek onder meer deelgenoot maken van een monoloog, waarin ze vertelt over haar vroeg gestorven dochter. "Ze is op een vervelende manier doodgegaan, maar ik denk dat ik het na al die jaren nu zonder emotie kan vertellen. Maar ik zal ook nog andere dingen doen. Alles over het echte leven, met hoogte- en dieptepunten."

Magazine

"De verhalen van de acteurs zijn ook opgetekend en zullen in juni verschijnen in een speciaal magazine", zegt Lillian Vos van het organiserende Kunstcircuit Deventer. Behalve de Deventer senioren-acteurs, geeft ook de kleinkunstgroep Inspanning door Ontspanning Senioren uit Gorssel aansluitend vanavond een voorstelling.  "De voorstelling brengt je langs gestructureerde werkelijkheid en chaotische fantasie naar een muzikale boodschap van de oudere mens."
De voorstellingen in de Deventer Schouwburg zijn vanavond volledig uitverkocht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.