nieuws

Nog één keer buffelen: vandaag is het laatste eindexamen

Misschien zijn enkele leerlingen al met hun gedachten bij de zon of een verre vakantie, maar toch moeten ze nog een laatste keer naar school voor hun examen. Vandaag zijn de laatste reguliere examens; de vwo'ers sluiten af met het examen Frans.
Op het Etty Hillesum college in Deventer zijn de meeste zenuwen van de examentijd wel verdwenen. "Ik ben er wel klaar voor", zegt Leon. "De laatste loodjes, komt wel goed. Het is wel lastig om er nog motivatie voor op te brengen, maar het zijn de laatste drie uur en dan is het klaar."

Champagnefles

Nog één keer concentreren dus en dan kan eindelijk de kurk van de champagnefles. Sommigen hebben al een vakantie in het vooruitzicht: "We hebben natuurlijk eerst het gala. Maandag ga ik met vriendinnen naar Lissabon. Lekker feesten."

Zomervakantie

Mochten er geen herexamens komen dan hebben de leerlingen een hele lange zomervakantie voor zich. Daarna zijn de plannen nog afwisselend. Sommigen gaan naar een hogeschool of universiteit, anderen kiezen voor een jaartje ertussenuit en gaan een bijbaan nemen of reizen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.