nieuws

Team Expeditie Oost staat aan de start van de Miglia Daventria 2019

Komende zaterdag worden de rij- en navigatiekwaliteiten van Team Expeditie Oost op de proef gesteld. Onze expeditieleden zijn namelijk één van de 220 deelnemers aan de Miglia Daventria.
De Miglia Daventria is de tegenhanger van de de beroemde Italiaanse Mille Miglia. Een rally, die onlangs weer werd verreden, op de openbare weg van Brescia naar Rome en terug. 
Mille Miglia
Mille Miglia © organisatie

Van Italië naar Deventer

"Eeuwenoud zou je bijna zeggen, is de Italiaanse Mille Miglia. In 1927 voor het eerst georganiseerd en inmiddels een populaire oldtimerrally die meerdere dagen duurt. Wij gaan zaterdag voor de Overijsselse versie, één dag toeren door de prachtige omgeving van onder meer Deventer, Ommen en Dalfsen", aldus verslaggever Esther Rikken.
Miglia Daventria 2018
Miglia Daventria 2018 © organisatie

Wij houden van een uitdaging

De Miglia Daventria is een goede doelenevenement, georganiseerd door de rotary in Deventer. Zij hebben Team Expeditie Oost uitgedaagd om mee te doen aan de rally. "Tja, na onze deelname aan de Arctic Challenge begin dit jaar, durven wij deze uitdaging zeker aan. Minder ver en minder lang, maar we hebben er evenzoveel zin aan", aldus cameraman Gerard Hellwich.
Dé Deventer rally bestaat uit 3 klassen, de sportklasse, de tourklasse en de sponsorklasse. In totaal zullen er dit jaar rond de 220 auto's deelnemen aan de Miglia Daventria. Team Expeditie Oost start in de tourklasse, evenals Rico ten Hag en Marco Elsweier uit Hengelo.
De concurrent?
De concurrent? © Esther Rikken

Op bezoek bij de concurrent

Team Expeditie Oost zocht deze heren onlangs op voor een aantal tips en tricks maar zeker ook om even te kijken waar de concurrentie mee op straat komt. In bijgevoegde video zien jullie een verslag van dit bezoek. 
Miglia Daventria 2018
Miglia Daventria 2018 © organisatie
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.