nieuws

Bierglazen moeten wijken voor bierflessenetikettenverzameling

Het bierglazenmuseum van Johan Schrooten uit Enter telt ruim 10.000 unieke exemplaren en toch is de 71-jarige Enternaar meer dan blij met de uitnodiging van Herman Jimmink uit Vorden om te komen snuffelen in zijn bierglazencollectie.
Jimmink spaart van alles en nog wat maar moet, vanwege ruimtegebrek, keuzes maken. Vandaar dat Johan langs mag komen om bierglazen uit te zoeken én gratis mee te nemen.
De bierglazenverzameling van Herman
De bierglazenverzameling van Herman © Esther Rikken

Besmet

"Onze zoon is er járen geleden mee begonnen, het sparen van bierartikelen. In 1984 ben ik lid geworden van de BAV, Brouwerij Artikelen Verzamelaars, een club fanatiekelingen die verhalen en artikelen delen. Ja 1984, dat is een heel eind terug. Dus dat sparen en verzamelen doe ik al heel lang", aldus Herman.

De woning puilt uit

"Toen André uit huis ging, heeft hij zijn verzameling achtergelaten en ben ik alleen verdergegaan met het uitvoeren van de hobby. Met alle gevolgen van dien. Ik heb nu zo ontzettend veel spullen dat ik moet gaan kiezen".
En inderdaad, Team Expeditie Oost ziet met eigen ogen dat Herman veel, heel veel spullen heeft. De eerste verdieping en de zolder, van zijn ééngezinswoning in Vorden, puilen aan alle kanten uit.
Herman en zijn bierflessenetikettenverzameling
Herman en zijn bierflessenetikettenverzameling © Esther Rikken

Verder met de bierflessenetiketten

Herman gaat zich specialiseren in de bierflessenetiketten. "Daar heb ik er inmiddels rond de 115.000 van, allemaal nieuwe en netjes geordend in mappen. De etiketten week ik niet van bierflesjes maar vraag ik allemaal op bij de diverse brouwerijen", aldus de enthousiaste Herman.
De bierflessenetikettenverzameling van Herman
De bierflessenetikettenverzameling van Herman © Esther Rikken

Delen

Team Expeditie Oost heeft Johan Schrooten, de bierglazenverzamelaar uit Enter meegenomen. Hij mag op uitnodiging van Herman glazen uitzoeken.
"Ik zag de reportage van Team Expeditie Oost, die ze gemaakt hadden in het museum van Johan en toen heb ik gemaild met de expeditieleden. De bierglazen moeten wijken voor mijn etiketten en ik voelde gewoon dat Johan er erg blij mee zou kunnen zijn'.
Johan geniet met volle teugen
Johan geniet met volle teugen © Esther Rikken

Dezelfde passie

Nou, dat heeft Herman goed ingeschat. Johan weet niet waar hij kijken moet. 'Ach meine Liebe', horen we meerdere keren uit de mond van onze Enternaar. "Het is hier fantastisch, ik kan niet kiezen, ik kom hier zeker een keer terug", aldus Johan.
Afgesproken! Maar toch gaat Johan nu al met een mooi gevuld kratje weer richting Overijssel. "Herman, bedankt, onmeunig bedankt!". 
Twee tevreden verzamelaars
Twee tevreden verzamelaars © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.