Deventer schrijver Özcan Akyol schrijft Boekenweekessay 2020

Özcan Akyol schrijft het Boekenweekessay voor de Boekenweek 2020. Het is thema is dan 'Rebellen en dwarsdenkers' en daar is de Deventer schrijver blij mee. "Het thema is me op het lijf geschreven."

"Ik ben enorm vereerd dat ik het Boekenweekessay mag gaan schrijven. Een jongensdroom. Ik wil een toegankelijk essay schrijven, dat interessant is voor een breed lezerspubliek, dus ook voor mensen die doorgaans niet zo gauw naar een boek zouden grijpen. Ik heb al veel ideeën voor dit essay en kijk ernaar uit om de wereld van de literatuur weer op te schudden", vertelt de schrijver.


Volgens Eveline Aendekerk, directeur van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), zijn dwarse denkers en rebelse schrijvers nodig om taboes te onderbreken. "Özcan is zo'n persoonlijkheid, iemand die geen blad voor de mond neemt en ons daarmee dwingt om kritisch naar onszelf en de maatschappij te kijken."

Eerder werd bekendgemaakt dat Annejet van der Zijl het Boekenweekgeschenk zal schrijven. De 85ste Boekenweek begint volgend jaar op zaterdag 7 maart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Cultuur Özcan Akyol Deventer Boekenweek Nieuws
Deel dit artikel: