nieuws

Knaken voor Kruudmoes afl. 3: op zoek naar Europees geld in Overijssel

De Europese verkiezingen staan morgen voor de deur en dan kan je weer je stem uitbrengen. Een belangrijke stem, want een stem voor Europa is wel degelijk een stem voor Overijssel. Talloze gemeenten, gebieden, projecten en plaatsen in Overijssel zijn afhankelijk van geld uit Europa. In Knaken voor Kruudmoes onderzoekt verslaggever Anne Slegten waar dat EU-geld terecht komt.
In de derde en laatste aflevering bezoekt Anne Hogeschool Saxion. Deze hogeschool heeft het Cross Border Talent Programma opgezet waar Nederlandse studenten kunnen afstuderen bij Duitse bedrijven. Als ze geslaagd zijn volgen ze daarna een traineeship bij datzelfde bedrijf om werkervaring op te doen. Voor Duitse studenten idem dito, zij kunnen datzelfde programma hier in Nederland volgen. 

Twee miljoen

Behalve een eigen bijdrage van twintig procent, wordt dit project volledig gefinancierd door de Europese Unie. Voor een traject van vier jaar is er twee miljoen euro toegekend. 
Anne spreekt met Sascha Leuftink, projectleider van het programma en gaat de school in om te onderzoeken of de studenten het project überhaupt kennen. Is het populair?
Kijk hieronder de derde aflevering. 

Andere afleveringen gemist? 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.