nieuws

Politie stopt met onderzoek naar granaatincidenten Zwolle

De politie deed uitgebreid onderzoek naar de explosies
De politie deed uitgebreid onderzoek naar de explosies © News United / Stefan Verkerk
De politie stopt met het onderzoek naar de explosies in de Hanselaarmate afgelopen februari in Zwolle. Ze laat weten dat er geen aanknopingspunten meer zijn waarmee het onderzoek naar de ontploffingen voortgezet kan worden. 
Op 26 februari werden buurtbewoners opgeschrikt door twee explosies in de Hanselaarmate. In die straat woont de eigenaar van horecagelegenheid Bar Bruut, waar in oktober vorig jaar een handgranaat aan de deurklink werd gehangen.

Uitgebreid onderzoek

Volgens de politie is er een verband tussen de explosies en het ophangen van die granaat. Maar het is het onderzoeksteam niet gelukt om te achterhalen wie voor deze incidenten verantwoordelijk is.

"De afgelopen maanden heeft het onderzoeksteam uitgebreid forensisch onderzoek gedaan, getuigen, tipgevers en betrokkenen gehoord en camerabeelden veiliggesteld en bekeken", zo schrijft de politie. Er werd meerdere keren de hulp van het publiek ingeroepen en daarnaast werd een beloning van tienduizend uitgeloofd voor de gouden tip.

Gouden tip blijft

"Dat onderzoek heeft informatie opgeleverd, maar dat heeft niet geleid tot het oplossen van deze zaak. Met de informatie die we nu hebben kunnen we niet verder met het onderzoek."
De politie hoopt nog wel dat mensen die cruciale informatie hebben over de incidenten, zich alsnog melden. De beloning voor de gouden tip blijft daarom staan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.