nieuws

Lemelerveldse Normaal-fan hoopt op hoge opbrengst voor haar schilderij van Jan Manschot

Yvonne Linthorst durft niet in te schatten wat haar schilderij van Normaal drummer Jan Manschot gaat opleveren. Vanmiddag zal het worden geveild op de Verzamelmarkt voor Normaal fans in het Gelderse Zelhem. "De opbrengst gaat naar het KWF, dus ik hoop gewoon heel erg veel."
Het portret van de in 2014 overleden mede-oprichter van de boerenrockband kreeg al de nodige aandacht. "Eerst op Facebook en toen kwam het in de krant. Daarna kreeg ik zoveel telefoontjes, dat ik vorige week nog snel een expositie heb geregeld. Iedereen wilde het zien", zegt Linthorst.
Het is een groot doek en daar is de Lemelerveldse hobbyschilder dan ook best lang mee bezig geweest. "Ik heb er zeker drie tot vier weken over gedaan. Sommige delen hebben wel drie of vier lagen. Uiteindelijk ben ik heel tevreden."

Jolink

In haar zolderatelier hangt nog een werk van een Normaal bandlid. Het is van de Bennie Jolink, dat Linthorst al eerder maakte. Toch zal dat doek nooit op een veiling terecht komen. "Dat hebben mijn zoons verboden. Die zijn net als ik ook fan geworden. Ze vinden het veel te mooi. Ik mag het niet van ze verkopen."
Toch kunnen we binnenkort meer werk van Linthorst verwachten. Ze is van plan om van alle bandleden van de legendarische rockband te maken. "De volgende zal basgitarist Wim van Diene zijn"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.