nieuws

Staphorst voorlopig nog in zee met omstreden DESZ-trainer: "Wachten op uitspraak rechter"

V.V. Staphorst
V.V. Staphorst © Facebook V.V. Staphorst
Voetbalvereniging Staphorst gaat voorlopig nog gewoon in zee met de omstreden DESZ-trainer Alex B. (roepnaam Leo). Voorzitter Benny Miggels wil de uitspraak van de rechter afwachten.
"We willen zelf niet op de stoel van de rechter gaan zitten. We hebben gisteren een gesprek met B. gehad en hebben zijn kant van het verhaal gehoord."
Wat er uit het gesprek is gekomen, wil Miggels niet zeggen. "We gaan waarschijnlijk een beslissing nemen op basis van de uitspraak van de rechter. Nu focussen we ons gewoon weer op het eventuele kampioenschap of nacompetitie."

DESZ Zwartsluis

Het bestuur van voetbalclub DESZ uit Zwartsluis, de huidige club van Alex B., zette hem vorig week op non-actief. Toen was zijn 'transfer' naar Staphorst al afgerond.
Volgens het OM betaalde B. een medewerker van de geestelijke gezondheidszorg drie ton smeergeld, zodat hij via de omgekochte medewerker lucratieve opdrachten kreeg van GGZ Drenthe. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

Een half miljoen euro

Het OM eist een half miljoen euro ‘wederrechtelijk verkregen voordeel’ terug. Ook zou B. een ton schadevergoeding moeten betalen aan de organisatie wegens te veel gefactureerde uren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.