nieuws

Brabander veroordeeld voor runnen groot drugslab Schuinesloot

Het huis in Schuinesloot waarachter het drugslab was gevestigd
Het huis in Schuinesloot waarachter het drugslab was gevestigd © Google streetview
Voor het runnen van een mega-drugslab in Schuinesloot is een Brabander veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Tegen hem was vier jaar cel geëist. In het drugslab werd grondstof gemaakt voor de drug speed.
Een poos geleden werd een handlanger van hem, eveneens uit Brabant, ook tot drie jaar cel veroordeeld. De man tegen wie vandaag het vonnis werd uitgesproken, werd door justitie gezien als de leider.
Maar daar vond de rechtbank geen bewijs voor, waardoor de man dus eveneens veroordeeld werd tot 3 jaar. De Brabander is jarenlang ambtenaar geweest bij de gemeente Tilburg. Samen met zijn mede-veroordeelde heeft hij ook in België al eens vastgezeten voor een drugsdelict. 

Lab

Het lab in Schuinesloot was bedoeld om speed te maken en werd vorig jaar juni ontdekt aan de Elimmerweg. Er stonden duizenden liters aan chemicaliën. Het recept voor het maken van de drugs stond op de muur geschreven. Volgens het OM was het lab dermate professioneel opgezet, dat er per maand ruim 800.000 euro mee verdiend kon worden. 
Toen de politie er binnen viel, zagen ze twee mannen wegrennen. Ze hadden hun laboratorium- overalls nog aan. De verdachten werden pas later opgepakt. Binnen in het lab constateerde de politie dat er net gewerkt was. De ketels waarin de drugs wordt gemaakt, waren nog warm.

Bewijs

De rechtbank acht bewezen dat de Brabander bij het lab betrokken was. Zo werd er in het lab een peuk gevonden, met zijn dna. Daarnaast stond zijn auto buiten geparkeerd. Die auto was in de weken ervoor al meermalen bij het lab gezien. In de auto vond de politie een notitie over het maken van drugs, een usb-stick met een leverancier van chemicaliën en een telefoonlijst met contacten uit de de drugswereld.

Overijssel

Brabant staat bekend om de drugscriminaliteit die de provincie al jaren in zijn greep houdt. Omdat de politie Brabant steeds meer vat op de criminelen krijgt en de scene desondanks steeds verder uitbreidt, zoeken criminelen plekken in Noordoost-Nederland. Cijfers tonen dan ook aan dat er steeds meer drugslabs worden ontdekt in Overijssel en Gelderland.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.