Mister Nano van Universiteit Twente gaat met pensioen

De bekendste professor van de Universiteit Twente zwaait af. Na een veertigjarige carriere aan de UT gaat de 66-jarige Dave Blank vandaag met pensioen.

"Zeg maar Dave", met die woorden sloeg Dave Blank de brug naar zijn studenten en stond hij zich niet voor op zijn indrukwekkende status en C.V. Zijn benaderbaarheid, interesse en enthousiasme maakten hem een bijzonder populaire professor voor zijn studenten. 

Voor zijn naam staat 'prof. dr. en ing.', het zijn de bereikte toppen van een langdurige carrière in de wetenschap en het onderwijs die voor Blank begon op de LTS in Enschede. Via de MTS en de HTS kwam hij in 1977 op de UT om zijn vervangende dienstplicht te doen. In 1979 kwam hij in vaste dienst, hij promoveerde, werd hoogleraar en in 2007 kwam de kroon op zijn werk; hij werd de eerste directeur van het nieuwe onderzoeksinstituut Mesa+, tegenwoordig mondiaal toonaangevend met 600 medewerkers. 

Hoewel er een afscheidsreceptie is, blijft Blank actief; hij gaat 'spin-offs' begeleiden en blijft de bestuurscolleges van zowel UT als Saxion adviseren. Daarnaast is hij nog op verschillende andere manieren maatschappelijk actief. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: