nieuws

Rijssen-Holten dreigt eigenaren recreatiewoningen grond af te pakken voor aanleg brandgang

Justitia justitie
Justitia justitie © RTV Oost
De gemeente Rijssen-Holten zal desnoods grond onteigenen om doorgaande brandgangen te realiseren op recreatieterrein De Borkeld in Holten. Een woordvoerder van de gemeente maakte dit vandaag bekend tijdens een zitting bij de Raad van State in Den Haag.
Vier eigenaren van recreatiewoningen liggen dwars en enkele weigeren zelfs grond op te geven voor de aanleg van de brandgangen. Ze zeggen wel dat de aanleg van de brandgangen nodig is om de brandveiligheid op het park te verbeteren.

Lengte van 35 meter

Een van de eigenaren krijgt over een lengte van 35 meter een brandgang over zijn perceel. Verder sneuvelt er nog een onbekend aantal bomen en heesters.
De toegangswegen voor de brandweer kunnen ook anders worden aangelegd, vinden de bezwaarmakers. “De gemeente heeft daar nooit naar willen kijken”, zegt een van hen.

'Gekozen oplossing is heel onlogisch'
“De gekozen oplossing van de gemeente is heel onlogisch”, klaagt een andere bezwaarmaker.
Een woordvoerder van de gemeente stelt dat een advies van de brandweer zwaar heeft gewogen om de doorgaande brandgangen aan te leggen.

“De brandweer wil meerdere toegangswegen hebben en aan meerdere kanten het park uit kunnen.”

'Een enorme puzzel'
De gemeentewoordvoerder verwerpt het verwijt dat de gemeente geen overleg heeft gevoerd met de eigenaren. “We zijn al heel lang met deze zaak bezig en het is een enorme puzzel waarover veel is gesproken met de eigenaren.”
De Raad van State doet over zes weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.