nieuws

PvdA wil dat Saxion en UT lessen en tentamens schrappen vanwege OV-staking

Saxion Hogeschool in Enschede
Saxion Hogeschool in Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
Saxion en Universiteit Twente moeten dinsdag hun lessen en tentamens schrappen. Althans, dat wil raadslid Deniz Dönmez van de PvdA Enschede. "Op verschillende hogescholen in het land worden de tentamens verplaatst vanwege de stakingen in het openbaar vervoer. Waarom kan dat ook niet in Overijssel?"
Vakbond FNV kondigde afgelopen woensdag een staking in het streekvervoer aan voor dinsdag 28 mei. De vakbond wil nieuwe voorwaarden voor de pensioenen van medewerkers in die sector. De vakbond wil het streekvervoer in heel Nederland platleggen, op Gelderland en Utrecht na. 

'Veel studenten de dupe'

Dönmez van de PvdA steunt de actie, maar wil dus dat de scholen maatregelen nemen. "Iedereen verdient een goed pensioen, maar helaas zullen veel studenten er de dupe van zijn. Niet iedere student heeft een rijbewijs en een auto tot zijn beschikking en ook niet iedere student heeft mensen om zich heen die de tijd en mogelijkheid hebben om te helpen."

Ook tentamens gaan door

Naast de reguliere lessen, gaan ook de tentamens gewoon door bij bijvoorbeeld Saxion. Volgens een woordvoerder gaat het om tien tentamens, verspreid over drie locaties. "Maar op het aantal herkansingen heb ik geen zicht, dat aantal kan hoger liggen."
"Het is echt absurd om studenten niet te tegemoet te komen in deze situatie. Daarom mijn oproep om een alternatieve oplossing te bieden voor de studenten die tentamens hebben op deze dag of om het onderwijs niet door te laten gaan", zegt Dönmez.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.