nieuws

Ontslagen MST-arts was al eerder in opspraak

Botte MST-arts al eerder in opspraak geweest
Botte MST-arts al eerder in opspraak geweest © Getty Images/Image Source
De ontslagen traumachirurg van het ziekenhuis MST in Enschede is al eerder om dezelfde redenen in opspraak geraakt bij het Radboudumc in Nijmegen. Dat schrijft de Volkskrant. De krant sprak met twee voormalig medewerkers van het Radboud. 
De traumachirurg werd eerder deze maand ontslagen voor intimiderend en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een patiënt meldde haar klachten een tijd geleden aan het MST. "Toen ik op de operatietafel lag, schold hij mensen de huid vol. Mijn maag draaide er van om. Maar ook ging hij tekeer tegen mij. Dan riep hij dat hij het me nu 33 keer had uitgelegd en dat ik het nog steeds niet snapte. Dat deed hij dan achter een dichte deur, maar zó hard dat iedereen het kon horen."

Foeteren

Volgens de oud medewerkers van het Radboudumc was de Raad van Bestuur van het ziekenhuis op de hoogte van de situatie. Eén van de interne klachten over de chirurg kwam na een heupoperatie. "Hij foeterde een assistent in opleiding toen zo hard uit dat deze daarna nooit meer is teruggezien in het ziekenhuis."
"Tijdens de operatie werd de patiënt, die een ruggenprik had gehad en nog bij kennis was, zelfs zo ongerust dat ze vroeg of het allemaal wel goed ging", aldus een oud medewerker. 

Geen officiële klachten

Het Radboudumc laat aan de krant weten geen officiële klachten tegen de chirurg te kennen. "De afgelopen week hebben we gesprekken gevoerd met medewerkers, oud-bestuurders en hebben we gezocht in archieven en dossiers", zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.
"Het beeld dat naar voren komt is dat van een deskundige arts, maar ook een arts die extravert en aanwezig was. Voor zover wij kunnen nagaan was zijn vertrek vrijwillig en stond dat los van meldingen of klachten." 
Ook de arts ontkent dat zijn vertrek bij het Radboud iets te maken had met de klachten over hem. "Er was geen sprake van een conflictueuze situatie. Ik ben weggegaan uit Nijmegen omdat ik de acute geneeskunde in Nederland naar een hoger plan wilde tillen. Ik besloot om terug te gaan naar de basis in een perifeer ziekenhuis. Daar heb ik negen jaar, vijf maanden en achtentwintig dagen geen spijt van gehad."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.