Hoofdklasse B: Excelsior '31 kampioen, DETO grijpt laatste strohalm

Excelsior'31 heeft de titel gegrepen in de Hoofdklasse B. Op de laatste speeldag werd koploper Sparta Nijkerk ingehaald. Daarnaast voorkwam DETO rechtstreekse degradatie, waardoor het via de nacompetitie nog mag hopen op lijfsbehoud. Onderstaand een overzicht van alle duels.

In Rijssen schoot de ploeg van trainer Peter Wesselink uit de startblokken en was het duel al vroegtijdig beslist. Daarna waren alle ogen gericht op ACV - Sparta Nijkerk. Doordat het in Assen 1-1 werd, greep Excelsior'31 de titelExcelsior'31 pakt de titel

Excelsior'31 verovert de titel (Foto: Orange Pictures/Marcel ter Bals)

Staphorst naar de nacompetitie 

Ook Staphorst kon in theorie nog kampioen worden, maar was hierbij afhankelijk van puntenverlies van Sparta Nijkerk en Excelsior'31. Staphorst won met 3-0 van csv Apeldoorn, maar baten mocht het niet. Voor Staphorst wacht de nacompetitie.

Staphorst - csv Apeldoorn (Foto: Henk Timmerman)

Berkum gelijk tegen AZSV

Voor het al lang en breed uitgespeelde Berkum stond er niets meer op het spel. In eigen huis werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen AZSV.

SC Genemuiden onderuit

SC Genemuiden verloor vanmiddag van Urk. Al voor de rust keek de ploeg van interim-trainer Jan de Jonge tegen een 3-0 achterstand aan. In het tweede bedrijf deed SC Genemuiden nog wat terug via Sijmen Eenkhoorn en Jan Hooiveld, maar baten mocht het niet.  

DETO voorkomt rechtstreekse degradatie

DETO leeft nog. In een rechtstreeks duel met concurrent WHC werd een plek in de nacompetitie veiliggesteld. DETO zegevierde met 1-0 door een doelpunt van Qays Shayesteh. 

SVZW verliest van Duno D

Het al gedegradeerde SVZW verloor haar laatste duel in de Hoofdklasse B met 4-2 van Duno D. De ploeg uit Wierden speelt volgend jaar in de eerste klasse.

Bekijk hier de overige uitslagen en eindstand in de Hoofdklasse B. De statistieken van de spelers van de Overijsselse clubs zijn via deze link te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: