Tegenvaller voor Lemelerveldse Normaal-fan: schilderij Jan Manschot niet verkocht op veiling

Het idee was zo mooi en de verwachtingen waren hooggespannen. Maar het werd een teleurstelling voor Yvonne Linthorst uit Lemelerveld. Het schilderij dat ze maakte van Jan Manschot, de in 2014 overleden mede-oprichter van Normaal, is vandaag niet verkocht tijdens een veiling op de Verzamelmarkt voor Normaal-fans in het Gelderse Zelhem.

Het portret van de mede-oprichter van de boerenrockband kreeg de afgelopen weken de nodige positieve aandacht. Op Facebook en in de verschillende media. Daarna kreeg Linthorst zoveel telefoontjes, dat ze vorige week nog snel een expositie regelde. "Iedereen wilde het zien", zegt Linthorst.

Vandaag zou het schilderij dan geveild worden. Op een Verzamelmarkt voor Normaal-fans zou dat toch geen probleem moeten zijn. De opbrengst zou gaan naar KWF, dus het geld zou ook goed terecht komen. Maar een feestelijke veiling werd het allerminst.

"Viel erg tegen"

"Mijn doek zat bij de tweede veiling", zegt Linthorst. "Maar de eerste veiling viel al erg tegen. Er waren maar weinig mensen en meerdere kavels gingen, in mijn ogen, voor veel te weinig geld weg."

Ook voor het doek van Linthorst viel de belangstelling tegen. "Er was één man die hem wel wilde hebben, maar die bood niet meer dan 325 euro. Daar doe ik het niet voor. Minimaal 750 euro wil ik ervoor hebben."

Nieuwe poging
Linthorst laat het er niet bij zitten. "Natuurlijk is dit jammer en had ik er meer van verwacht. Maar nu gaat het doek geveild worden tijdens het Høkersweekend, begin september in Zelhem. Tenzij ik hem eerder kan verkopen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
cultuur salland lemelerveld Normaal Nieuws Cultuur
Deel dit artikel: