nieuws

Uitslaande brand verwoest pand van afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo

De brandweer is vannacht rond half één massaal uitgerukt voor een uitslaande brand bij afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo. De brand ontstond in een pand voor gft-afval. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend, er zijn geen gewonden gevallen.
De brandweer meldde rond half vier dat het complete pand als verloren moet worden beschouwd. In de loop van de nacht waren er ongeveer 100 brandweerlieden aan het werk om de vlammen onder controle te krijgen. Rond zes uur vanochtend gaf de brandweer het sein brand meester. De hulpdiensten zullen tot in de loop van de ochtend nog bezig blijven met het nablussen van de brand. 
Grote uitslaande brand bij Twence in Hengelo
Bij het blussen van de brand heeft de brandweer water uit het Twentekanaal gehaald. Ook is er een drone ingezet om zo in kaart te brengen waar de brand precies woedde. Door de brand trokken er rookwolken richting Hengelo. De brandweer adviseert om ramen en deuren te sluiten.

Niet de eerste keer

Op 30 juni vorig jaar woedde er ook al een grote brand bij het afvalverwerkingsbedrijf. Toen zijn de brandweer en Defensie twee dagen bezig geweest met het blussen van de brand. "Met de materialen waar we mee werken is er altijd kans op een broeibrand, maar het is absoluut niet iets wat erbij hoort," zegt woordvoerder Evelien Morriën van Twence.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.