nieuws

Uitslagen zondagvoetbal: Zeven Overijsselse kampioenen op laatste speeldag

Kampioen Wijhe'92
Kampioen Wijhe'92 © Arnold Roolvink (news united)
Zeven Overijsselse ploegen hebben vandaag, tijdens de laatste speelronde, de titel gepakt in het zondagamateurvoetbal. Voor vijf clubs uit onze provincie viel het doek.
BWO degradeerde uit de 1e klasse E. Het verloor kansloos van Rohda Raalte en daarmee keert het na twee jaar terug naar de 2e klasse. 
In de 2e klasse J kwam Achilles'12 door een zege op Voorwaarts Twello nog wel naast die ploeg, maar laatstgenoemde greep op doelsaldo de titel. Luctor et Emergo degradeerde uit die klasse.
Eilermark pakte de titel in de 3e klasse A. Het won ruim van Twenthe en daardoor deed de nederlaag van concurrent NEO er niet meer toe. 
In de 3e klasse B ging het kampioenschap naar Wijhe'92. Het won op de laatste dag van Turkse Kracht en dat was genoeg voor de titel. Onderin viel het doek voor Heeten.
Steenwijker Boys stond voor vandaag voorlaatste in de 3e klasse D Noord, maar degradeerde wel. Concurrent Havelte kwam tot winst en de Overijsselse ploeg ging zelf met liefst 6-0 onderuit.
Borne greep de titel in de 4e klasse A. Het won met 3-1 van Almelo. Concurrent RSC leed ook nog puntenverlies, maar dat maakte voor het kampioenschap van Borne niets uit. 
Oranje Zwart greep in de 4e klasse A Noord de titel door een 2-0 zege bij Aengwirden, dat al gedegradeerd was. Steenwijk eindigde op een punt als nummer twee.
TVO won in de 4e klasse B van Sportclub Overdinkel en bleef daardoor UDI twee punten voor. Die ploeg won met 12-0 van Erix, maar dat was dus niet genoeg. Aramea verloor een onderling duel van rekken en degradeert daardoor naar de vijfde klasse.
Diepenveen had tegen GFC genoeg aan een punt om de titel te pakken in de 4e klasse G en het werden er drie. De Goorse ploeg had drie punten minder en eindigt als tweede.
De topper tussen La Premiere en DTC'07 in de 5e klasse A eindigde in een gelijkspel en daardoor is eerstgenoemde kampioen. Het blijft DTC een punt voor.
Bekijk hier alle uitslagen en de eindstanden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.