nieuws

Bloeddruk meten mogelijk op meerdere openbare plaatsen in Overijssel

Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, heeft de Hartstichting op openbare plaatsen in Overijssel bloeddrukmeetpunten ingericht.
Eén daarvan staat bij de PLUS aan de Höfte in Borne. Veel mensen weten van de actie en komen gericht naar de tafel toe. Anderen worden op hun weg van de kassa naar de uitgang geattendeerd op de mogelijkheid de bloeddruk te meten.

'Zinvol om dit te doen'

Ook bij de PLUS in Markelo staan mensen van de plaatselijke EHBO klaar om de bloeddruk te meten bij wie dat wil. "Het gaat goed", merkt Alie Oongs, als ze na een uurtje of twee wordt afgelost door een collega. "Veel mensen vinden het zinvol om dit te doen."
Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat één op de drie Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar met een te hoge bloeddruk leeft. Veertig procent van deze mensen weten daar niets van. Volgens de Hartstichting zijn dat 1,2 miljoen mensen.

Mensen stimuleren

Met deze actie wil de Hartstichting mensen stimuleren hun bloeddruk te laten meten. Op de site van de Hartstichting is te lezen waar de openbare meetpunten te vinden zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.