Overijsselse scheidsrechter wereldnieuws na doelpunt: "Hoopte dat er geen beelden waren"

Stiekem hoopte Maurice Paarhuis dat er geen beelden waren van zijn 'doelpunt' in de wedstrijd tussen Harkemase Boys en HSV Hoek (4-2). De scheidsrechter, geboren in Ommen maar inmiddels woonachtig in Hellendoorn, werd wereldnieuws omdat de bal via hem in het doel verdween. "Ik hoopte dat er geen beelden van waren, maar toen ik klaar was met douchen had ik al vijfhonderd berichten. Het is de hele wereld overgegaan."

Van India tot Engeland: in vele landen was er aandacht voor het verhaal van de 30-jarige Paarhuis. Bij een 3-1 stand kreeg de arbiter de bal voor zijn voeten, met het doelpunt tot gevolg. "Ik voetbalde tot de B-junioren bij OZC in Ommen, maar ik kwam er al gauw achter dat mijn kwaliteiten niet bij het voetballen lagen", vertelt Paarhuis. 

Volgens de spelregels was het een doelpunt, omdat de scheidsrechter als een dood element wordt gezien. "Ik heb volgens de regels gehandeld", legt Paarhuis uit. "Leerpunt is wel dat ik de volgende keer iets meer terug en naar links moet lopen. Ik zat er te dicht op."

Unicum

De kans dat een dergelijk doelpunt in de toekomst nog vaak gaat voorkomen, is klein. De spelregel wordt per 1 juli aangepast. Mocht een scheidsrechter daarna een doelpunt maken, dan wordt de treffer afgekeurd en zal er een scheidsrechtersbal worden gegeven. "Zoals het nu lijkt is dit een unicum", beaamt Paarhuis. 

"Je weet hoe de voetballerij werkt, veel clubs roepen al dat ik bij hen kan komen voetballen. Het is even leuk, maar straks gaat de focus weer op het fluiten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Ommen Hellendoorn Nieuws Amateurvoetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: