nieuws

Gerechten proeven, wandelen en Typisch Vollenhove

In het Pinksterweekend is er in Overijssel weer van alles te doen. Wij helpen je graag een keus te maken.

Typisch Vollenhove

Tijdens het Pinksterweekend zijn er in de oude havenplaats Vollenhove diverse (sleep)boten, rondvaarten, de braderie, het dweilorkestenfestijn, de kermis aan de haven, diverse wandel- en fietstochten, het bier- en wijnfestival en de havenspelen. Typisch Vollenhove is vrij toegankelijk!

Sallandse Heuveltocht Haarle

Wandelsport Haarle organiseert op zaterdag 8 en zondag 9 juni de jaarlijkse Sallandse Heuveltocht. Deze pittige tocht is niet alleen prachtig om te lopen maar ook een goede voorbereiding op de vierdaagse. Er zijn vijf verschillende afstanden die gelopen kunnen worden: 40, 30, 20, 15 en 7,5 kilometer. Inschrijven en starten kan bij Sportorant Sprengendal, Veldkampsweide 1a in Haarle.

Lepeltje Lepeltje

Tijdens het Pinksterweekend kun je de meest uiteenlopende gerechten proeven in het Park de Wezenlanden in Zwolle. Op een kleurrijk podium middenin het plantsoen spelen bands en DJ's voor hongerig publiek. Culturele en culinaire genieters kunnen hun geluk niet op! Lepeltje Lepeltje creëert weer een enorm palet aan smaken, geuren en tonen. Leef je uit op de eigenzinnige gerechten en klassieke recepten van mobiele keukens.

Volksfeesten Albergen

Tijdens het Pinksterweekend is de zesde editie van het evenement Volksfeesten Albergen. Jaarlijks gaat daar het dak van de tent tijdens het Pinksterweekend. Met de beste artiesten en een uitgebreid middagprogramma is er voor ieder wat wils. De programmering staat garant voor een knalfeest voor jong en oud met op zaterdag als hoogtepunt een optreden van de Edwin Evers Band.

Dag van het Kasteel

Op Tweede Pinksterdag, wordt voor de 12e keer in Overijssel de Dag van het Kasteel georganiseerd. Een prachtig evenement voor jong en oud. Alle kastelen en buitenplaatsen (foto: Kasteel De Haere bij Olst) herbergen een schat aan verhalen. Veel van deze verhalen zijn nog niet bekend bij het grote publiek... tot aan vandaag!  Beleef de rijke geschiedenis, het kasteelleven, de weelde van de buitenplaats en ontdek hoe het er tegenwoordig aan toe gaat op kastelen en buitenplaatsen.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.