Marino Pusic aan de slag bij AZ

Marino Pusic heeft een mondeling akkoord bereikt met AZ. De 47-jarige voormalig oefenmeester van FC Twente wordt in Alkmaar de assistent van Arne Slot. Pusic greep afgelopen seizoen met de Enschedese club de titel in de Keuken Kampioen Divisie.

"AZ is in mijn ogen een grote club die al jaren in de top van de Eredivisie presteert. Ik vind het een eer als zo’n club mij benadert", laat Pusic weten vanaf zijn vakantieadres. "AZ heeft een stabiele organisatie en een duidelijke visie. Ook het ambitieuze en innovatieve karakter van de club spreekt mij enorm aan."

Assistent

"Het zal voor veel mensen verrassend zijn dat ik terugkeer in de rol van assistent-trainer. Het gaat mij echter vooral om de kwaliteit van mensen waarmee ik kan werken en het takenpakket dat ik bij AZ krijg. Ik ben nieuwsgierig en gedreven om in juni aan de slag te gaan", aldus Pusic.

Ervaring

AZ’s Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is eveneens content met de komst van Pusic. "We zijn blij dat Marino zijn jawoord heeft gegeven aan AZ. Ons ideale profiel was een assistent met de nodige ervaring. Marino voldoet daaraan en heeft in het verleden laten zien goed in deze rol te kunnen functioneren."

Gert Peter de Gunst

Ook Gert Peter de Gunst was in beeld voor de vacante positie bij AZ en nam zelfs al een kijkje in Alkmaar, maar de huidig assistent-trainer van PEC Zwolle wordt het dus niet. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: