nieuws

Wat doen al die vogelverschrikkers in Bathmen?

Het ziet er indrukwekkend uit: op bijna elke straathoek in Bathmen zie je wel een vogelverschrikker staan. Wekenlang hebben de inwoners aan de zogenaamde skiws gewerkt. Tijdens een fietstocht op Hemelvaartsdag zijn de poppen te bewonderen.
Het klinkt als een jarenlange traditie, maar dat valt best mee. Het is pas de tweede keer dit wordt georganiseerd. "Tien jaar geleden deden we het ook", vertelt Elmy Krukkeland. "We organiseren elk jaar een grote fietstocht door het dorp en verbinden daar een thema aan. Nu zijn dat dus weer de skiws."

Massaal opgepakt

En Bathmen pakt dat massaal op. Grote, kleine, prachtige en iets minder mooie exemplaren zitten er bij. Een jury reed vandaag alvast rond om de creaties te bekijken en te beoordelen.

Gemeenschapszin

En de leden daarvan zijn niet de minste: onder meer burgemeester Ron König van Deventer zit er in en Tina Nijkamp. Oud-directeur van SBS6 en kind van de streek. "Het voelt als thuiskomen als ik hier ben, ook al woon ik in Amsterdam", vertelt ze. "Het is prachtig dat een dorp als Bathmen zo'n grote gemeenschapszin heeft en er massaal aan mee doet."
Morgen maakt de jury de winnaar bekend en kan iedereen tijdens de fietstocht de skiws bewonderen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.