nieuws

FC Twente zoekt eSporter: binnen een dag meer dan honderd aanmeldingen

fc twente logo op stoel
fc twente logo op stoel © RTV Oost
Nu FC Twente is gepromoveerd naar de eredivisie, is de club ook weer op zoek naar een eSporter, die voor FC Twente uitkomt in de eDivisie. Dat is de eredivisie voor spelers van FIFA-spellen. Alle achttien eredivisieclubs worden vertegenwoordigd door een eSporter. Fox Sports zendt die wedstrijden uit. Bryan Hessing won dit seizoen met Heracles Almelo de eDivisie op de Xbox One.
Een dag na de opening van de inschrijving hebben zich al meer dan honderd spelers aangemeld voor het toernooi waarin uitgemaakt gaat worden wie FC Twente volgend seizoen vertegenwoordigt. 
Op maandag 3 juni, woensdag 5 juni en vrijdag 7 juni worden voorrondes gespeeld. Elke avond hebben 48 deelnemers de kans zich te plaatsen voor de halve finale en uiteindelijk de finale (vrijdag 14 juni). De wedstrijden worden gespeeld op een PlayStation 4. 
In de halve finale wordt door de 18 beste spelers van de voorrondes gestreden om een plek voor de finale, waar 8 deelnemers het in allerlei challenges tegen elkaar opnemen. Uit deze 8 deelnemers wordt uiteindelijk de officiële E-sporter gekozen. Deze eSporter gaat de club vertegenwoordigen op diverse toernooien, onder meer in de eDivisie en is een goede ambassadeur voor FC Twente. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.