Verdachte van overval op bejaarde broers uit Heeten blijft achter de tralies

Een 30-jarige man die wordt verdacht van een woningoverval op twee bejaarde broers in Heeten blijft voorlopig in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vandaag besloten. De uit Almelo afkomstige verdachte ontkent dat hij iets met de overval te maken heeft.

De broers Frans (73) en Hein (87) van Oldeniel werden in januari in hun woning overvallen door gewapende mannen. Ze werden bedreigd met een pistool en zaten ruim dertien uur opgesloten in een kamer. De overvallers maakten zo'n 4.500 euro, de opbrengst van een net verkochte tractor, en zes pakjes shag buit. 

Aangehouden
De 30-jarige Almeloër werd ruim een maand later aangehouden. De politie kwam er tijdens het onderzoek achter dat de man, samen met nog twee anderen, een nieuwe overval aan het voorbereiden was. De politie pakte alle drie de mannen op, maar de twee anderen worden niet verdacht van de overval in Heeten.

In maart werd een tweede verdachte aangehouden, een 48-jarige man uit Lelystad. Hij is volgens het Openbaar Ministerie wel betrokken bij de overval op de bejaarde broers. 


De strafzaak rond de overval gaat in juli verder met een zogenoemde regiezitting. Op die zitting kunnen OM en de verdediging hun onderzoekswensen kenbaar maken. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland overval 112 verdachte Nieuws
Deel dit artikel: