nieuws

Zo wordt het aangezicht van landgoed Twickel gedeeltelijk hersteld

Landgoed Twickel krijgt een deel van het aangezicht terug. De noordelijke verbindingsboog N346/N741 wordt verwijderd, zodat een beeldbepalend deel van de Deldener Es wordt hersteld.
De provincie Overijssel, Stichting Twickel en de gemeente Hof van Twente hebben een convenant ondertekend voor het herstel van een deel van de Deldener es. De provincie werkt een plan uit voor een aansluiting met verkeerslichten bij de zuidelijke lus.
Zodra de alternatieve aansluiting gereed is, start Twickel met het verwijderen van de noordelijke lus en het landschappelijk herstel van de es. Die verwijdering wordt betaald door Stichting Twickel.
Gebruik de slider in de afbeelding om de nieuwe situatie te zien:
Het herstel van het aangezicht van de Deldener es vloeit voort uit het Pact van Twickel dat in 2009 werd gesloten door de Stichting Twickel, de provincie Overijssel, de regio Twente, het Waterschap Regge en Dinkel en de omliggende gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente.

De nieuwe aansluiting met de aanleg van de verkeerslichten wordt gefinancierd vanuit het Pact van Twickel. "De ondertekening van dit convenant op de watertoren met uitzicht over de Noordelijke Lus is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in een succesvolle bestuurlijke samenwerking vanuit het Pact van Twickel", aldus Egbert Jaap Mooiweer, directeur rentmeester Stichting Twickel.
Gedeputeerde Hester Maij: "Landgoed Twickel is van onschatbare cultuurhistorische waarde voor Overijssel. En als grote trekker voor toeristen en recreanten ook economisch van belang. Binnen het Pact van Twickel werken het landgoed en de overheden al tien jaar met succes samen om die waarden te versterken. Het convenant om De Deldener Es te herstellen, is daar een mooi voorbeeld van."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.