Zwartsluis maakt zich op voor een spetterend zeilweekend

Dit hemelvaartweekend komen zeilers uit het hele land in Zwartsluis bij elkaar voor 'Zwartsluis onder Zeil'. Het evenement wordt eens in de twee jaar georganiseerd.

Vandaag mochten de deelnemende boten aanleggen in de binnenhaven van Zwartsluis. Organisator Roel Schurink verwacht dat er 45 platbodem zeilschepen op het evenement afkomen.

Donderdag begint het evenement en dan is ook meteen het hoogtepunt van het weekend. "Rond elf uur zal de burgemeester het evenement officieel openen en dat zal gepaard gaan met feestgedruis", aldus Schurink. Ook in de middag zijn er verschillende festiviteiten, zo kunnen kinderen kennismaken met de zeilsport.

Zeildemonstratie

Zaterdagmiddag zullen de meeste boten richting het Zwarte Water trekken. Daar zal bij gunstig weer een zeildemonstratie worden gegeven. Dat is voor publiek ook te zien vanaf het water.

Rustig afsluiten

Zondag wordt het weekend afgesloten met een kerkdienst. Meerdere boten worden in een kring gelegd zodat de dienst besloten kan worden gehouden. Hierna zullen de meeste boten vertrekken en hoopt de organisatie terug te kunnen kijken op een mooi weekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
IJsseldelta Zwartsluis Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: