nieuws

Trainer John Stegeman verlaat GA Eagles voor rivaal PEC Zwolle

John Stegeman wordt de nieuwe trainer van PEC Zwolle. De 42-jarige oefenmeester uit Epe vertrekt bij rivaal Go Ahead Eagles waar hij gisteren op het nippertje promotie naar de eredivisie misliep. 
Stegeman tekent in Zwolle een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. In Deventer liep zijn contract nog tot de zomer van 2020 waardoor PEC Zwolle een transfersom betaalt voor Stegeman. De presentatie van Stegeman vindt vlak voor aanvang van de voorbereiding op het nieuwe seizoen plaats. 

Stabiele eredivisieclub

"Na een mooi seizoen bij Go Ahead Eagles, waarin het op een haar na niet lukte om te promoveren, komt er voor mij persoonlijk nu een mooie kans om bij een stabiele eredivisieclub aan de slag te gaan. Als hoofdtrainer wil ik met mijn team en selectie er alles aan doen om de club de komende jaren verder te laten groeien. Op zaterdag 22 juni starten we met de voorbereiding op hopelijk een heel mooi seizoen", reageert Stegeman op de site van PEC Zwolle.

Kamp Deventer

Bij Go Ahead Eagles zijn ze uiteraard minder blij met het vertrek van de trainer. Ook bij een zege op RKC en promotie naar de eredivisie zou Stegeman zijn vertrokken. Technisch manager Paul Bosvelt: "Als club betreuren we het vertrek van John Stegeman. Hij speelde een belangrijke rol in de wederopstanding van de club, die gisteravond op een haar na tot promotie naar de eredivisie leidde. John heeft nu de keuze gemaakt en het is aan ons om een geschikte opvolger te vinden. Daar ligt nu onze focus."

Jans, Schip en Stam

PEC Zwolle zocht al langer een trainer na het vertrek van Jaap Stam naar Feyenoord. Maurice Steijn leek de eerste kandidaat te zijn, maar PEC Zwolle kon geen overeenstemming bereiken met de trainer van VVV-Venlo. Volgens scheidend technisch directeur Gerard Nijkamp heeft PEC Zwolle met John Stegeman nu een trainer gevonden die zijn sporen in het betaalde voetbal de afgelopen jaren heeft verdiend. "Door zijn inspirerende wijze van leiding geven, in combinatie met een aanvallende maar realistische speelstijl waar wij bij PEC Zwolle liefhebber van zijn, heeft hij veel indruk op ons gemaakt. Zijn aanstelling past bij de filosofie van onze club en John is wat ons betreft een hoofdtrainer die past in het rijtje Art Langeler, Ron Jans, John van ’t Schip en Jaap Stam.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.