nieuws

PEC Zwolle onderhandelt met Mous en wil ook Nieuwkoop

Xavier Mous
Xavier Mous © Pro Shots
PEC Zwolle wil na de komst van trainer John Stegeman nu ook snel doorpakken met de selectie voor komend seizoen. De club onderhandelt met Cambuur Leeuwarden over doelman Xavier Mous en ziet in Feyenoorder Bart Nieuwkoop de opvolger van Kingsley Ehizibue. 
Xavier Mous zou ook in de belangstelling staan van FC Emmen dat een opvolger zoekt voor de naar Ajax vertrokken Kjell Scherpen. Bij PEC Zwolle zijn er twee posities voor de sluitpost in te vullen. Diederik Boer stopt met voetballen en Van der Hart vertrekt naar het Poolse Lech Poznan. 

Xavier Mous

De 23-jarige Mous keepte drie seizoenen voor Top Oss voordat hij vorige zomer de overstap maakte naar Cambuur Leeuwarden. Daar kende de doelman een alleraardigst seizoen waardoor hij nu belangstelling geniet van PEC Zwolle. De Haarlemmer die ook voor Jong Ajax keepte ligt nog vast in Leeuwarden tot 2020. 

Bart Nieuwkoop

Een andere positie die in Zwolle nog vacant is, is de rechtsbackpositie. Kingsley Ehizibue is in gesprek met FC Köln, en zijn opvolger staat al klaar. Bart Nieuwkoop lijkt zijn opvolger te gaan worden. De Zeeuwse verdediger speelde 67 duels voor Feyenoord maar wist nooit echt een vaste basisplaats te veroveren. Evenals Mous heeft ook Nieuwkoop nog een contract voor één seizoen. 
Technisch directeur Gerard Nijkamp bevestigt in een reactie in De Oosttribune dat Mous en Nieuwkoop interessante opties zijn voor PEC Zwolle, maar wil er verder niet veel over kwijt. 
Bekijk hieronder de hele uitzending van De Oosttribune
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.