nieuws

De berg op met RTV Oost!

Alpe d'HuZes
Alpe d'HuZes © RTV Oost
Iedereen kent het fenomeen Alpe d'HuZes wel, inmiddels één van de grootste goede doelenacties van Nederland. Duizenden fietsers, wandelaars en hardlopers beklimmen de top om zoveel mogelijk geld in te zamelen. RTV Oost is erbij en brengt op donderdag 6 juni tussen 09.00 en 17.00 uur een rechtstreeks verslag bij je thuis. Collega verslaggever Mark Bakker reist naar Frankrijk af om verslag te doen.

Overijssel op de Alpe d’Huez

Het programma bevat diverse interviews en beelden uit de koers. Er zijn gesprekken met gasten terwijl de motorcamera op de berg beelden maakt van de ‘beklimmers’. Tijdens de live-uitzending worden ook diverse Overijsselse deelnemers gevolgd. De uitzending komt voort uit een samenwerking met diverse andere regionale omroepen.

Wat is Alpe d’HuZes?

“Alpe d’HuZes” is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.
De live-uitzending vanaf Alpe d’Huez zie je donderdag 6 juni van 09.00 tot 17.00 uur bij RTV Oost. Meer info op www.rtvoost.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.