nieuws

Praat mee: Er moeten meer parkeerplaatsen komen voor vrachtwagens

Praat mee: Er moeten meer parkeerplaatsen komen voor vrachtwagens
Praat mee: Er moeten meer parkeerplaatsen komen voor vrachtwagens © Bewerking RTV Oost
Er moeten meer parkeerplaatsen komen voor vrachtwagens
Lukt het niet te stemmen? Klik dan hier
Het klinkt gevaarlijk en dat is het ook, maar steeds vaker slapen vrachtwagenchauffeurs  op de vluchtstrook door het gebrek aan parkeerplekken voor vrachtwagens. Daarover schrijft de NOS vandaag.
Dat is vooral een groot probleem op feestdagen, zoals vandaag. Vrachtwagens mogen dan in Duitsland de weg niet op, waardoor de chauffeurs genoodzaakt zijn om ergens in Nederland een parkeerplek te vinden. Ook op zondagen is het problematisch.

Controles

Dat zagen we in onze provincie ook al op 1 mei, op de Dag van de Arbeid. Hier in Nederland geen officiële feestdag, maar in Duitsland wel. En dus waren die dag de parkeerplaatsen langs de grens overvol
Om te voorkomen dat de vrachtwagens eindigen op de vluchtstrook en daarmee gevaarlijke situaties veroorzaken, voert Rijkswaterstaat vanaf dit jaar extra controles uit op zulke dagen.

Praat mee!

Maar hebben zulke controles wel zin? Een Nederlandse chauffeur zegt tegen de NOS dat controle slechts 'dweilen met de kraan open' is, omdat het zo vaak voorkomt.
Heeft hij volgens jou gelijk? Moeten we niet zorgen voor meer parkeerplaatsen? Of moeten (transport)bedrijven zelf meer geld en energie steken in het bieden van een veilig alternatief?

Praat met ons mee, in de reacties hieronder of op Facebook. Of spreek een audiobericht in via WhatsApp en hoor jouw mening terug op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.