nieuws

Hoera, hij stopt! Reizigers kunnen twee weken lang opstappen op station Stadshagen

Een bijzonder moment vanochtend voor de bewoners van de Zwolse wijk Stadshagen. Voor het eerst stopte de trein van het Kamperlijntje op het nieuwe station Stadshagen en dat trok veel bekijks. Definitief is de nieuwe dienstregeling niet: het gaat om een twee weken durende proef.
Anderhalf jaar geleden had het nieuwe station Zwolle Stadshagen open moeten gaan. Maar door problemen met de bodem onder de rails konden de treinen niet de benodigde snelheid halen, waardoor een tussenstop in Stadshagen niet mogelijk was.

Krappere dienstregeling

De komende twee weken gaat Keolis een krappere dienstregeling uitproberen, om te kijken of een definitief traject met daarin station Stadshagen tóch haalbaar is.
De trein vertrekt twee minuten eerder uit Zwolle en één minuut eerder uit Kampen. Doordat bewoners van Stadshagen gebruik kunnen maken van de trein, scheelt dat in sommige gevallen een kwartier reistijd.

Kinderziektes

De reizigers die voor het eerst konden opstappen, reageerden verheugd. Toch kwamen wel direct enkele 'kinderziektes' aan het licht. Zo werden enkele buurtbewoners verrast door het piepende geluid dat de trein maakt tijdens het remmen, een geluid waaraan ze zullen moeten wennen als het station definitief in de dienstregeling wordt opgenomen.
Ook was het voor reizigers niet mogelijk om een kaartje te kopen, want de kaartautomaat op het station doet het nog niet. En in de NS-app worden vooralsnog geen prijzen getoond bij een rit van en naar Stadshagen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.