nieuws

PRIX Circom mee naar Overijssel

Fieke van den Esschert en Simon Dirk Terpstra
Fieke van den Esschert en Simon Dirk Terpstra © RTV Oost
Vorige maand konden we al melden dat RTV Oost met ‘Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel’ een Prix Circom gewonnen heeft; dé prijs voor Europese publieke omroepen. Projectleider Simon Dirk Terpstra en Fieke van den Esschert namen gisterenavond in Novi Sad (Servië) de felbegeerde prijs in ontvangst die uitgereikt werd door de vereniging van Europese publieke regionale omroepen Circom. RTV Oost won in de categorie most original and innovative, meest origineel en vernieuwend.
Het Verkiezingsprogramma
RTV Oost liet de inwoners van Overijssel hun eigen verkiezingsprogramma schrijven voor de Provinciale Statenverkiezingen. Aan de hand van een aantal belangrijke provinciale thema's kreeg het publiek van RTV Oost een aantal stellingen voorgelegd. Mensen konden ook zelf ideeën aandragen voor het verkiezingsprogramma. Dat resulteerde uiteindelijk in Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel.

Jury vol lof

De jury was vooral lovend over de manier waarop het publiek (kijkers, luisteraars en online bezoekers) betrokken is bij de verkiezingen: in feite hebben de inwoners van Overijssel het verkiezingsprogramma geschreven voor de provinciale politiek. Door het publiek er zo nauw bij te betrekken leverde dat ook nieuwsverhalen op.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.