nieuws

Geen bedreiging meer voor 40.000 kippen bij brand pluimveehouderij Dalfsen

De schuur met daarin zo'n 40.000 kippen in Dalfsen wordt niet meer bedreigd. Vanmiddag brak op het terrein een grote brand uit, met rookwolken die in de wijde omgeving te zien waren. De brandweer had de situatie aan het begin van de avond onder controle en gaf rond kwart voor tien het sein 'brand meester'.
Rond half vijf brak de brand uit in een schuur van een pluimveebedrijf aan de Veldhoeveweg in Dalfsen. Dat gebeurde in een schuur waar spullen voor de mestvergister staan opgeslagen. In die schuur worden geen dieren gehouden, maar in naastgelegen schuren wél en het risico bestond dat de brand zou overslaan.
Inmiddels is dat risico weggenomen. De brand is onder controle en de grote rookwolken zijn verdwenen. Op het terrein worden de eerste brandweerlieden afgelost door nieuwe mensen. Een woordvoerder van de veiligheidsregio IJsselland kan niet inschatten hoe lang zij nog bezig zullen zijn.

NL-Alert

Het NL-Alert dat eerder vandaag werd verstuurd, is nog niet ingetrokken. Omwonenden die overlast ervaren wordt nog steeds geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie en de brandweer gaan hier samen onderzoek naar doen. Ook is nog onduidelijk of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Om daar achter te komen, worden metingen verricht. Komende nacht wordt het terrein bewaakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.