nieuws

Politie: grote brand bij pluimveebedrijf in Dalfsen niet aangestoken, onderzoek afgerond

De politie heeft in het onderzoek naar de brand op een pluimveebedrijf in Dalfsen geen strafbaar feit geconstateerd. Dat meldt een voorlichter van de politie. Dat betekent dat geruchten die de ronde deden over brandstichting, niet kloppen. Het politie-onderzoek naar de brand is afgesloten.
Rond half vijf gistermiddag brak brand uit bij het pluimveebedrijf van de familie Huisman in Dalfsen. Dat gebeurde in een schuur dat onderdeel was van de mestvergister op het terrein.

NL-Alert

De zwarte rookwolken die de brand veroorzaakte, waren in de wijde omgeving te zien. Ook werd een NL-Alert uitgegeven voor omwonenden, met het advies ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te zetten.
De brandweer rukte direct groots uit, met veel medewerkers en materieel. De brandweerlieden probeerden te voorkomen dat het vuur zou overslaan op de kippenschuren en het woonhuis van de familie. Dat lukte. Rond kwart voor tien 's avonds werd het sein brand meester gegeven.

Geruchten ontkracht

Vrij snel daarna meldde de politie dat het terrein was aangemerkt als plaats delict en dat er vandaag onderzoek gedaan zou worden naar een strafbaar feit. Op basis waarvan dat onderzoek gestart werd, wil de politie niet zeggen.
In de buurt deden vanaf gisteren geruchten de ronde dat de brand zou zijn aangestoken en dat iemand zou zijn aangehouden. Beide geruchten heeft de politie nu ontkracht. Hoe de brand dan wel is ontstaan, is nog niet duidelijk. Het onderzoek door de brandweer loopt nog.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.