Topjaar voor MKB in Overijssel

Het MKB in Oost-Nederland heeft een recordjaar (2018) achter de rug volgens accountantsorganisatie SRA. Dat heeft veel te maken met de succesvolle bedrijfstakken industrie en bouw, die in provincie Overijssel volop aanwezig zijn.

Met een winstgroei van 30 procent ging Oost-Nederland aan kop. Met een omzetgroei van 16 procent moest Oost-Nederland alleen West-Nederland (de vier grote steden) voor zich laten. Prachtige cijfers die vooral worden geproduceerd door kleinere MKB bedrijven, die van oudsher ruim aanwezig zijn in onze provincie. 

Bouw (30 procent winstgroei) en industrie (23 procent winstgroei) zijn sectoren waarin het meest wordt verdiend. De automotive, horeca en detailhandel presteren onder het gemiddelde van 16 procent winstgroei. 

Brancheorganisatie Bouwend Nederland verwacht de komende jaren nog groei in de bouwsector vanwege achterstallig onderhoud aan infrastructuur en een nog steeds groot tekort aan woningen. Brancheorganisatie TLN (Transport en Logistiek Nederland) verwacht voor komend jaar een stabilisatie. 

Bron van zorg zijn de sterk stijgende personeelskosten in de bouw en logistiek. Die kosten zijn met ruim 10 procent gestegen, vooral door de sociale zekerheid, zo meldt het rapport van SRA. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: