nieuws

Cultuurfestival Woest inspireert jongeren in Zwolle

In Zwolle is het startsein gegeven voor de vijfde editie van Woest, het grootste cultuurfestival voor jongeren in Nederland. Woest wil jongeren op een speelse en ongedwongen manier kennis laten maken met kunst en cultuur.
Ruim 3500 jongeren doen de komende week mee aan de voorstellingen en workshops. In aanwezigheid van wethouder Monique Schuttenbeld, werd het festival met een groot kussengevecht tussen ruim 300 jongeren vandaag geopend.
De komende dagen wordt gebruik gemaakt van de podia die tijdens het afgelopen weekend ook zijn gebruikt voor het festival Zwolle Unlimited. Het programma dat de jongeren aangeboden krijgen is mede dankzij de eigen inzet  tot stand gekomen.
Volgens Festival coördinator Jeanine van Dalen is 70 procent van het aanbod dat onder de noemer "de spelende mens" wordt aangeboden door de jongeren zelf op school in de steigers gezet. Ook zijn er twee avondprogramma's voor docenten en betrokkenen die werkzaam zijn in het onderwijs.
Het programma richt zich vooral op de talentontwikkeling van jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Optredens zijn er van talentvolle jongeren van scholen, jongeren uit de amateurkunst uit de regio Zwolle en de finalisten van Kunstbende Overijssel 2019. Woest biedt deze groep masterclasses, coaching en een podium.
De deelnemers krijgen de ruimte om hun talenten te exposeren op het gebied van de schilderkunst, muziek, 3D art, zang, dans en theater. Vanaf morgen tot en met donderdag zijn er optredens. Publiek is van harte welkom.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.