nieuws

Staat woninginbraak in verband met geweldsincident in wijk Dolphia Enschede?

Politie nog bezig met buurtonderzoek Dolphia
Politie nog bezig met buurtonderzoek Dolphia © RTV Oost/Wouter de Wilde
De politie heeft de handen vol aan het vlot trekken van het onderzoek naar het geweldsincident in de wijk Dolphia in Enschede begin vorige maand. Er zijn tal van vragen waar de politie nog geen antwoord op heeft.
Zo is het niet duidelijk of een inbraak in een woning aan de Cronjéstraat in direct verband staat met de mishandeling van het Syrische gezin dat deze woning tot voor kort bewoonde.
In de woning werd ingebroken op 19 mei. Het Syrische gezin had het huis toen al verlaten, nadat zij op 7 mei door buurtbewoners werden opgezocht en mishandeld. Bij het geweldsincident vielen twee gewonden. 
Het opstootje ontstond nadat de vader van het Syrische gezin een of meerdere buurtkinderen zou hebben geslagen na een ruzie tussen kinderen. Na de buurtruzie waarbij over en weer klappen vielen, is het Syrische gezin vertrokken naar een ander adres.
De politie heeft vorige week woensdag een zogenaamde SMS-bom verstuurd naar buurtbewoners met de oproep om anoniem contact op te nemen met de politie als zij meer weten over de inbraak en het geweldsincident in het huis van het Syrische gezin. Dat heeft nog niet geleid tot ophelderingen.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.