Mysterie ontrafeld: #BBTY staat voor 'bring back the youth'

Vanmorgen werd in een ontmaskeringsfilmpje op sociale media bekend gemaakt wie er achter de campagne #BBTY in Rijssen-Holten zit. De letters staan voor 'Bring back the youth' en is het startpunt van de gemeente Rijssen-Holten om jongeren na hun studie weer terug te laten keren naar de gemeente.

In de nieuwjaarstoespraak deed burgemeester Arco Hofland een oproep voor ideeën om jongeren na hun studie weer terug te laten keren naar Rijssen-Holten. Nu is het vaak zo dat jongeren na hun studie in de stad of omgeving blijven werken en wonen waar ze gestudeerd hebben.

Vragenlijst

De burgemeester wil met de start van deze #BBTY campagne de aandacht trekken van jongeren om hen mee te laten denken over de toekomst. "Ik wil graag weten of jongeren na hun studie wegblijven of terugkomen en waarom", zegt Hofland.

Jongeren kunnen een vragenlijst invullen en zo meedenken over de wat in hun ogen nodig is om in de toekomst Rijssen-Holten aantrekkelijk te maken. Woensdag is er een Facebooksessie met de burgemeester om alvast van gedachten te wisselen.

Mysterie

De actie begon twee weken geleden. Toen dook er overal in Rijssen-Holten graffiti op met het silhouet van de burgemeester en de hashtag BBTY. Er werden ook tassen uitgedeeld bij winkels en in de discotheek liep het personeel in shirts met het inmiddels bekende logo.

De social media accounts hebben een bereik gehad van meer dan 20.000 en 2500 likes.. En daar werd ook volop gespeculeerd. De hashtag zou staan voor 'Be better than yesterday'. "Dit slaat ook zeker op het thema. We willen als gemeente beter worden door goed te luisteren naar de jeugd en daarop in te spelen".

Burgemeester blijft

Ook werd er gespeculeerd over een vertrek van de burgemeester. De letters BBTY zouden staan voor 'Bye burgemeester thank you' of 'Bye, Bye thank you'. "Hoewel sommige mensen mij misschien graag zien vertrekken is dit niet het geval", grapt Hofland.

Burgemeester Hofland over #BBTY

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
BBTY jongeren hofland Reggestreek Nieuws
Deel dit artikel: