nieuws

Geen beletsel voor zendmast van KPN bij De Kuiperberg in Ootmarsum

Zendmast
Zendmast © RTV Oost / Rogier van den Berg
De Raad van State lijkt vooralsnog niet van plan om de plaatsing van een 40 meter hoge zendmast van KPN in Ootmarsum te verbieden. Dat blijkt uit de rechtszitting van de Raad van State vandaag in Den Haag, waarbij Natuur en Milieu Ootmarsum en omwonenden hun bezwaren tegen een 40 meter hoge zendmast bij openluchtzwembad De Kuiperberg kenbaar maakten.
De bezwaarmakers vroegen de Raad om de vergunning voor de zendmast op die locatie te vernietigen. Volgens hen heeft de gemeente Dinkelland slaafs de wens van KPN gevolgd om op de Kuiperberg een mast te plaatsen. Alternatieve plaatsen voor de zendmast zouden niet serieus zijn onderzocht.
De voorzitter van de Raad maakte duidelijk dat een alternatieve plek pas moet worden bekeken als de gekozen plek teveel nadelen heeft. "De keuze van KPN had anders gekund, maar de vraag is of dat moet", zei de raadsvoorzitter. De gemeente Dinkelland ziet de nadelen niet. De zendmast bij het zwembad voldoet aan de regels.

KPN vindt een zendmast op de Kuiperberg noodzakelijk om een betere telefonische bereikbaarheid te krijgen in het gebied westelijk van Ootmarsum. Een lagere zendmast dan 40 meter is voor KPN daarom niet bespreekbaar. Een woordvoerder van KPN zei dat dit een zakelijke reden heeft, want een hoge mast kan worden gedeeld met meerdere telecomproviders.

De Raad van State doet over zes weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.