nieuws

Raad van State buigt zich over dwangsom voormalig belevingscentrum Foto Konijnenberg in Den Ham

Raad van State buigt zich over dwangsom Foto Konijnenberg
Raad van State buigt zich over dwangsom Foto Konijnenberg © RTV Oost
Ondanks dat Foto Konijnenberg is verhuisd naar de Woonboulevard in Almelo, diende vandaag nog een hoger beroep bij de Raad van State over het voormalig belevingscentrum van de fotozaak in Den Ham. De Raad moet bepalen of een dwangsom van 33.000 euro terecht is opgelegd door de gemeente Twenterand.
De fotospeciaalzaak had in Den Ham een belevingscentrum waar fotografen nieuwe apparatuur konden testen en eventueel ook kopen, maar detailhandel is volgens provinciale regels verboden op bedrijventerreinen. En dus moest het centrum gesloten worden. 
Een dwangsom van 33.000 euro was het gevolg, omdat er meerdere keren werd geconstateerd dat er werd verkocht aan particulieren. Ondanks dat Konijnenberg verhuisde naar Almelo, hield de fotozaak een hoger beroep bij de Raad aan. 

De reden daarvoor is onduidelijk, want angst voor de dwangsom hoeft Konijnenberg namelijk niet meer te hebben. Die wordt alleen omgezet in een boete als het bedrijf doorgaat met de verkoop van fotospullen aan particulieren op het bedrijventerrein in Den Ham. Maar het pand daar is gesloten.

Gemeente

Een woordvoerder van de gemeente verklaarde het wel jammer te vinden dat Konijnenberg uit Den Ham is vertrokken. Het kostte meer dan twintig werknemers hun baan. De gemeente had moeite gedaan om voor Konijnenberg een uitzondering te maken, maar de provincie was onverbiddelijk.

De Raad van State doet over zes weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.