nieuws

Ontheffing voor afschieten van dieren op Twente Airport van de baan

Afschieten van dieren op Twente Airport van de baan
Afschieten van dieren op Twente Airport van de baan © Gerard Berendsen
De ontheffing die de provincie Overijssel heeft verleend aan Vliegveld Twente om beschermde zoogdieren en vogels die voor gevaar zorgen op het vliegveld af te schieten, is van de baan. Het vliegveld trekt de aanvraag zelf in.
Dat blijkt uit een brief van de advocaat van Twente Airport. In die brief wordt ook aan de provincie gevraagd om de ontheffing in te trekken. Hiermee vervallen ook alle bezwaarschriften die tegen de vergunning werden ingediend. 

Deels ingetrokken

Eerder werd de ontheffing al deels ingetrokken, naar aanleiding van een bezwaar dat de Faunabescherming had ingediend tegen de vergunning. Hierdoor mag er alleen nog op reeën in het uiterste geval worden geschoten. In totaal werden er vier bezwaarschriften ingediend. 
Ook Dassenwerkgroep Twente maakte bezwaar tegen de vergunning en is blij met het besluit van Vliegveld Twente. "Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Gelukkig is deze vergunning van de baan", aldus Gerard Berendsen van de werkgroep. 
Twente Airport trekt de aanvraag vanaf 28 juni in. Waarom het vliegveld niet gelijk de aanvraag intrekt, is niet bekend. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.