nieuws

Olst-Wijhe verbiedt het oplaten van ballonnen

Ballonnen niet meer toegestaan in Olst-Wijhe
Ballonnen niet meer toegestaan in Olst-Wijhe © Rene Wolf
De gemeente Olst-Wijhe heeft per direct het oplaten van alle soorten ballonnen verboden. Het verbod bestond al voor wensballonnen met oog op brandgevaar. Om natuur en dieren te beschermen is nu ook het oplaten van feestballonnen niet langer toegestaan.
Ballonnen en resten daarvan die in de natuur terechtkomen, brengen ernstige schade toe aan dieren, natuur en milieu. Dieren kunnen de resten aanzien voor voedsel met alle gevolgen van dien. Ook kunnen dieren verstrikt raken in de linten die soms aan ballonnen hangen.
Burgemeester Ton Strien: "Helaas zien we nog regelmatig zwerfafval. Ook van ballonnen. Er zijn mooie initiatieven in onze kernen om zwerfafval op te ruimen. Dat juichen we toe. We moeten geen afval op straat of in de natuur achter willen laten, niet in Olst-Wijhe, maar ook elders niet. Ballonnen komen na het oplaten uiteindelijk ergens terecht, in het plantsoen, het weiland of in het water. Dat is schadelijk voor de natuur en de dieren. Dat wil toch niemand?"
"Ik heb het vroeger natuurlijk zelf ook gedaan, maar het is niet meer van deze tijd. Daarom ben ik blij dat de gemeenteraad besloten heeft om het oplaten van ballonnen niet langer toe te staan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.