nieuws

Zonnepanelen leveren stroom voor fontein in Enschede

De fontein in het Wesselerbrinkpark in Enschede stond jarenlang stil. De hoge reparatie- en onderhoudskosten waren de reden. Maar daar namen wijkbewoners geen genoegen mee. De fontein werd gerepareerd, maar stroom om het werkende te houden was er niet. De oplossing: ruim vijftig zonnepanelen op het dak van winkelcentrum Zuid.
Vanochtend overhandigde stadsdeelmanager Timo Keuken symbolisch het eerste zonnepaneel. In totaal zijn er 56 panelen op het dak gelegd. Deze zijn grotendeels gefinancierd door de Wijkraad Wesselerbrink, ook de gemeente droeg bij.

Vier jaar geleden

Het was vier jaar geleden toen het idee ontstond. "Bewoners vroegen op een vergadering waarom de fontein niet meer werkte", vertelt Kitty Veenstra van de wijkraad. "De fontein was kapot en onderhoudskosten duur. De gemeente heeft toen de fontein stilgezet vanwege bezuinigingen."
Met wijkbudgetten werd een nieuwe fontein gerealiseerd. Daarbij werd als voorwaarde gesteld dat er een duurzame en structurele financiële oplosing moest komen voor de elektriciteits- en onderhoudskosten. "En nu houden de zonnepanelen de fontein aan de praat."
Veenstra is trots op het project. "Dit is een unieke samenwerking tussen bewoners, de wijkraad, gemeenten en het winkelcentrum. De werkende fontein is een prachtig gezicht."
Als de bijna zestig zonnepanelen meer stroom opleveren dan nodig, komt dit budget beschikbaar voor de verbetering van het Wesselerbrinkpark. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.