nieuws

Dit zijn de finalisten van het Twents Songfestival

Een sfeerimpressie van vorig jaar
Een sfeerimpressie van vorig jaar © Openluchtmuseum Ootmarsum
De finalisten van het Twents Songfestival zijn bekend. Acht zangers en zangeressen gaan 30 juni de strijd met elkaar aan in Openluchtmuseum Ootmarsum. Ook de winnaar van vorig jaar, Frank Droste, doet opnieuw mee. Dit keer samen met Heleen Temmink.
De overige kandidaten zijn Kees Hendriks & Ineke De Jong, Sandra Vriese & Eric Heutinck, Dorothee Spijker, David Wesselink, Henk de Lange, Neet Zuuver en Fenne Toenink. In totaal hadden twaalf acts zich opgegeven, maar na een voorronde bleven de bovenstaande namen over. 

Jury

De jury, bestaande uit Monique Sleiderink, Toon Lansink en Hans Barkel, kiest samen met het publiek op 30 juni de winnaar. "Iedereen die komt krijgt een stembiljet. Dan zijn mensen er toch wat meer bij betrokken. Er komt zelfs een notaris om alle stemmen te tellen", zegt Rob Meijer, bestuurslid van het Openluchtmuseum Ootmarsum. 

Nieuwe naam

Het Twents Songfestival heette vorig jaar nog het Twents Kleinkunstfestival. Een nieuwe naam betekent een nieuwe opzet. "We hebben steun van de provincie, de organisatie is veranderd en we werken samen met Zunnewende. Het is allemaal wat professioneler opgezet", vertelt Meijer. 

Prijs

De winnaar krijgt volgens hem een 'hele mooie trofee'. "Een glaskunstwerk waar de naam van de winnaar die dag nog wordt ingelaserd." Verder wordt het winnende liedje opgenomen in een professionele studio. 
Op dit moment zijn alle voorbereidingen in volle gang. "Alle details moeten straks in orde zijn."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.